E-Install Elektrotechniek en ThinkLED denken mee. Bij een VVE in Amsterdam West kun je dat goed zien.

Hoe koppel je de toenemende vraag naar woningen in Amsterdam aan datgene waarvan er maar zeer weinig is: ruimte? Op enkele minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, gelegen aan de zuidoever van ‘t IJ, is die vraag beantwoord.

In 2008 werd er op het Westerdok een opmerkelijk wooncomplex in gebruik genomen waarvan de apartementendichtheid groter is dan waar ook in Nederland. Maar van een krap gevoel is geen sprake, want door ruime binnenplaatsen te combineren met een slimme indeling is het geheel een luxueuze woonoptie met alle gemakken die de moderne mens zich kan wensen. En dat in hartje Amsterdam! De slimme verdichting die het gevolg is van deze manier van bouwen vraagt natuurlijk ook om slimme verlichting.

Twee grote VvE’s van het complex, die samen zo’n 350 apartementen representeren, stelden zich daarom vijf jaar na oplevering de taak om over te stappen op ledverlichting. De technische coördinator van het project aan het woord: “In het selectieproces hebben we een stuk of zes leveranciers bekeken, en we kwamen er heel snel achter dat er niet zoveel bedrijven bereid zijn om – ik noem het maar even ‘half-producten’ – te leveren.”

Westerkaap
Heb je een vraag?