CASE:

BEWONERSPARKING ENTREPOTDOK AMSTERDAM

Giraffen zien vanuit je woonkamer: het Entrepotdok in Amsterdam heeft niet alleen een geweldig uitzicht op Artis, maar ook een bijzondere geschiedenis. De monumentale pakhuizen uit de 18e eeuw dienden ooit als op- en overslagruimte en waren alleen bereikbaar via het water of via het poortgebouw dat door hellebaardiers werd bewaakt.

 

Entrepotdok Amsterdam

CASE:

BEWONERSPARKING ENTREPOTDOK AMSTERDAM

Giraffen zien vanuit je woonkamer: het Entrepotdok in Amsterdam heeft niet alleen een geweldig uitzicht op Artis, maar ook een bijzondere geschiedenis. De monumentale pakhuizen uit de 18e eeuw dienden ooit als op- en overslagruimte en waren alleen bereikbaar via het water of via het poortgebouw dat door hellebaardiers werd bewaakt.

ENTREPOTDOK AMSTERDAM

In de jaren 1970 besloot de gemeente Amsterdam om in de pakhuizen een kleine 400 sociale koopwoningen te realiseren met daaronder bedrijfsunits, bergingen en parkeerplaatsen.

De parkeergarages waren sinds de oplevering in 1984 aan een renovatie toe. Die zijn hierdoor flink gemoderniseerd, maar het monumentale karakter is uiteraard behouden. Dat geeft een uniek beeld: de lage plafonds met enorme, houten balken lijken maar weinig op wat je je voorstelt bij een standaard parking.

Het project

Wij mochten in opdracht van hoofdaannemer MAS Bouw & Techniek aan de slag op deze bijzondere plek:

 • Aanbrengen nieuwe brandmeldinstallaties
 • Vervangen alle verlichting en noodverlichting
 • Opknappen en herstellen huidige elektrotechnische installaties
 • 4 brandmeldcentrales
 • 201 brandmelders
 • 60 slow-whoops
 • 112 LED-armaturen
 • 81 noodverlichtingsarmaturen
 • 4 x NEN3140 Keuringen
 • 4 x certificering van de brandmeldinstallaties
 • 4 x vervangen van de bestaande groepenkast
 • 4 nieuwe meterkasten voor laadpalen

de monteurs

Mohamed en Roy hebben gedurende de zomer van 2021 flink wat uren doorgebracht in de koele, maar door de werkzaamheden vaak donkere garages. Daar stonden pauzes in de zon met uitzicht op exotische dieren tegenover ;). Het eindresultaat zag er wederom fantastisch uit en de samenwerking met MAS verliep zoals gewoonlijk vlekkeloos.

Open chat
Heb je een vraag?