CASE:

Renovatie Van der Pekbuurt Amsterdam

De Pek-buurt in Amsterdam Noord: je waant je er eerder in een knus dorp dan dichtbij het centrum van onze hoofdstad. De buurt ontleent zijn naam aan architect Jan Ernst van der Pek die hier in 1926 woningen voor arbeidersgezinnen ontwierp. Inmiddels is het beschermd stadsaanzicht geworden.

 

Amsterdam Noord

CASE:

BEWONERSPARKING ENTREPOTDOK AMSTERDAM

De Pek-buurt in Amsterdam Noord: je waant je er eerder in een knus dorp dan dichtbij het centrum van onze hoofdstad. De buurt ontleent zijn naam aan architect Jan Ernst van der Pek die hier in 1926 woningen voor arbeidersgezinnen ontwierp. Inmiddels is het beschermd stadsaanzicht geworden.

Amsterdam Noord

Een kleine eeuw later moet de boel flink op de schop: keukens, sanitair, elektra en verwarming zijn oud en onveilig en net als op vele andere plekken in Amsterdam zijn er problemen met de funderingen.

Het project

Binnen de wijk renoveert Dura Vermeer 64 koopwoningen. Dat is geen half werk: alleen de voorgevels, achtergevels en kopgevels zijn blijven staan. Dura Vermeer vervangt de kozijnen, het voegwerk en dakpannen. De fundering wordt verbeterd en de woningen worden energiezuiniger en duurzamer gemaakt. In de komende tien tot vijftien jaar pakt Dura Vermeer op deze manier jaarlijks 100 tot 150 woningen aan.

Dat is een complexe klus, want het historische karakter van de wijk moet behouden blijven. De buitenkant van de woningen wordt kwalitatief sterk verbeterd, maar de oorspronkelijke uitstraling blijft hetzelfde.

de monteurs

E-Install Elektrotechniek is in opdracht van Dura Vermeer verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installatie, inclusief nieuwe groepenkasten, leidingen, bedrading en het afmonteren. Iedere woning is anders en dat is een mooie uitdaging voor onze monteurs en planning. Het vraagt veel van hun flexibiliteit, creativiteit en vakmanschap. Dat is exact wat ons werk leuk en uitdagend maakt. Ook onze fijne samenwerking met Dura Vermeer is hiervoor cruciaal.

Open chat
Heb je een vraag?