Naam: Mark
Leeftijd: 35 jaar
Functie: monteur elektrotechniek.
Bij E-Install sinds: april 2017

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik werkte ruim 17 jaar als monteur voor een andere installateur. Daar heb ik veel ervaring opgedaan. De laatste jaren kreeg ik het echter minder naar mijn zin. De werkdruk werd te hoog, er kwamen steeds meer regeltjes. Maar vooral het gebrek aan waardering voor het harde werk begon te knagen. Eigenlijk hoorde je het management alleen als er iets niet goed was. De motivatie daalde, terwijl ik het werk juist zo leuk vind.

En toen heb je bij E-Install gesolliciteerd?
Nou nee, het ging eigenlijk heel toevallig. Ik was helemaal niet bezig met andere werkgevers maar kwam een oud-collega tegen bij de benzinepomp. We raakten aan de praat en hij was enthousiast over E-Install. Ik werd nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om ergens anders te werken. Hoewel het ook wel spannend om te wisselen was na zoveel jaar. Daarna ging het allemaal heel snel en was ik ineens onderdeel van E-Install.

Blij met de stap?
Ja, heel blij. Ik doe vergelijkbaar werk, maar krijg nu wel grotere klussen en meer verantwoording. We werken veel voor woningcorporaties en voor hun aannemers. Dat ligt mij het beste, lekker meters maken in woningen. Ik hou vooral van snelheid, het zware werk. Of lastig werk op hoogte, geen probleem voor mij.

Hoe gaat het nu met de werkdruk en de sfeer?
Zoals ik al zei vind ik hard werken alleen maar prettig. Maar hier wordt het ook gezien en gewaardeerd. Dat kan een compliment zijn van Peter of John, onze directeuren. Maar je ziet het ook aan hoe we met elkaar omgaan. Er is vertrouwen in elkaar en de onderlinge sfeer is erg goed. Als iets niet goed is hoor je dat natuurlijk ook, maar op een normale manier. Gewoon zoals je als mensen met elkaar omgaat. Op vrijdagmiddag is bijna iedereen op de zaak. Dan kletsen we bij, er wordt gekookt en we eten met elkaar. Niks verplicht, als je tijd en zin hebt haak je aan.

Nog tip voor aanstaande collega’s?
Hmm, ik zou het niet weten. Vooral gewoon jezelf zijn, dat werkt het beste hier.

“Wees gewoon jezelf, dat werkt het beste hier.”

Mark
Open chat
Heb je een vraag?