CASE: 
Project
Donauweg
Amsterdam

In Amsterdam Sloterdijk staat het kantoorgebouw Donauweg 2b. In opdracht van eigenaar NSI N.V. realiseerde E-Install Elektrotechniek samen met diverse partners een stevige upgrade van het pand. Met deze investering in duurzaamheid en kwaliteit van de werkomgeving sluit het gebouw weer volledig aan op de eisen en wensen van moderne huurders.

UPGRADE EN VERDUURZAMING

Sloterdijk transformeert zich snel tot een verrassende zone in Amsterdam. Met nieuwe woongebouwen, voorzieningen en een upgrade van oude kantoren naar moderne, duurzame gebouwen ontstaat een bruisende wijk met veel ruimte om te wonen, werken, sporten en ontspannen, met de natuur om de hoek. In dit gebied bezit NSI diverse kantoorgebouwen, waaronder The Glasshouse, Q-Port, Motion Building en Donauweg 2b.

Het kantoorgebouw aan de Donauweg stamt uit 2001 en was sterk verouderd. De ruimte van circa 4700m2, verdeeld over 5 verdiepingen, diende dan ook eerst volledig gestript te worden. NSI investeerde niet alleen in het uiterlijk van het gebouw, maar ook in de duurzaamheid en de circulariteit.

“E-Install is een fijne partij om mee samen te werken. We zijn bekend met elkaars werkwijzen en daarom is maar beperkte aansturing nodig.”

Jeroen Solleveld, Head of Technical Asset Management, NSI N.V.

HET ONTWERP

Hollandse Nieuwe https://www.hollandse-nieuwe.com/ is verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp: een grondige transformatie van het gehele receptiegebied tot een flexibele werkomgeving en ontmoetingsgebied. Ook is de structuur en routing van de begane grond aangepast zodat het gebouw weer past bij zijn huurders. De volledige gevel op de begane grond is transparant gemaakt waardoor de plint weer in verbinding staat met de omgeving.

Opdrachtgever NSI N.V.

NSI N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde kantorenbelegger. NSI biedt flexibele vastgoedoplossingen in moderne, gezonde en duurzame kantoren op toplocaties. De portefeuille bestaat uit ruim 60 gebouwen met een waarde van meer dan 1,3 miljard euro.

E-Install Elektrotechniek werkt al sinds haar oprichting voor NSI en is voor vele panden de huisinstallateur voor onderhoud en projecten.

RENOVATIE EN VERDUURZAMING

Het project duurde van 1 april en 30 november 2020.

Voor E-Install omvatte dit de levering en aanleg van onderstaande onderdelen:

  • Elektrotechnische werkzaamheden
  • Verlichtingsinstallaties
  • Nood- en vluchtwegsignalering
  • Aanpassen en uitbreiden van verdeelkasten
  • Laadpalen voor elektrische voertuigen
  • PV-installatie (152 panelen)
  • Brand-/ontruimingsinstallatie
  • Inbraakbeveiliging
  • Domotica-installatie inclusief PC-tablet
  • Toegangscontrolesysteem

PARTNERS

Samenwerking en vertrouwen is de basis van ieder geslaagd project. Naast onze opdrachtgever NSI zijn onderstaande partijen medeverantwoordelijk voor dit mooie resultaat.

Ontwerp, advies en directievoering

Savills – Directievoering                     
HORI – Technisch adviseur                         
Hollandse Nieuwe – Architect

Leveranciers

Smarttechniek – Inbraakalarm, Toegangscontrole, Domotica          
Indulite – Verlichting                   
Atomis – Verlichting                      
Fagerhult – Verlichting                
Burolicht  – Verlichting           
Glimp – Verlichting                    
PS Nederland  – Verdelers

Open chat
Heb je een vraag?