CASE:

Stucwerkblokken Reimerswaalbuurt

In Amsterdam Osdorp ligt de Reimerswaalbuurt. Deze buurt stamt uit de jaren 60 met typerende portiekwoningen. Dat betekent meer dan alleen nostalgie: vochtig, tochtig en energieslurpend. Tijd voor een stevige renovatie dus. Ymere pakt dat groots aan, samen met Dura Vermeer Bouw Heyma. In 2019 renoveerden we gezamenlijk al enkele proefwoningen en ondanks de Corona-crisis konden we hier, met passende maatregelen, in mei 2020 echt aan de slag.  

Amsterdam Osdorp

YMERE | Dura Vermeer Bouw Heyma BV

CASE:

Stucwerkblokken Reimerswaalbuurt

In Amsterdam Osdorp ligt de Reimerswaalbuurt. Deze buurt stamt uit de jaren 60 met typerende portiekwoningen. Dat betekent meer dan alleen nostalgie: vochtig, tochtig en energieslurpend. Tijd voor een stevige renovatie dus. Ymere pakt dat groots aan samen met Dura Vermeer. In 2019 renoveerden we al enkele proefwoningen en ondanks de Corona-crisis konden we hier, met passende maatregelen, in mei 2020 echt aan de slag.  

Amsterdam Osdorp

Ymere | Dura Vermeer Bouw Heyma BV

ELEKTROTECHNIEK IN 270 WONINGEN

Over een periode van ruim een jaar vernieuwen we de elektrotechniek in de 270 woningen, de gangen en de portieken. De huurders vertrokken tijdelijk naar een vervangende woning en stappen bij terugkeer een energiezuinige, gasloze en comfortabele woning binnen.

de opdrachtgever

E-Install werkt in dit project in bouwteamverband met hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Heyma.

Dura Vermeer Bouw Heyma is transformatie- en renovatiespecialist: zij toveren monumentale kantoren om tot woningen en maken oude wijken energieneutraal.

Renovatie van huurwoningen zoals in Ymere is ingrijpend voor de bewoners. Dura Vermeer Heyma zet daarom een eigen werkwijze in: Verbindend Renoveren. De belangen van de opdrachtgever, bewoners en technische oplossingen zijn daarin even belangrijk. Deze aanpak vraagt om ideeën en oplossingen op maat, want de behoeftes van bewoners zijn in ieder project verschillend. Het doel hiervan is een zo hoog mogelijke bewonerstevredenheid en minimale hinder voor bewoners, omwonenden en opdrachtgevers.

In de Reimerswaalbuurt zie je dat heel concreet terug. Bewoners kunnen bijvoorbeeld in de bouwkeet, op gepaste afstand, keukenfrontjes, aanrechtbladen en tegels bekijken en hun voorkeur aangeven. Bewoners die dit niet in de bouwkeet willen doen, kunnen de renovatie-app gebruiken die speciaal voor dit project is gemaakt.

De renovatie van de Reimerswaalbuurt voert Dura Vermeer Bouw Heyma uit in co-making met woningcorporatie Ymere.

WONINGCORPORATIE YMERE

Woningcorporatie Ymere wil mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis geven. Zij beheren momenteel een kleine 70.000 huurwoningen in metropoolregio Amsterdam. Dat is een mix van nieuwe en oude woningen, waarbij oude woningen worden gerenoveerd en verduurzaamd. Voor hun dienstverlening werkt Ymere intensief samen met bewoners, gemeenten, de Rijksoverheid, en organisaties met specialistische kennis over bijvoorbeeld duurzaamheid.

Het project

  • Start Mei 2020
  • Doorlooptijd: ruim een jaar
  • Renovatie van 30 portieken met 270 woningen
  • Planning via Lean sessies met de partners
  • Werkzaamheden:
  • Nieuwe elektrotechnische voorzieningen en verlichting in badkamers, keukens, toiletten en portieken.
  • Aanleg van videofoon-installaties.

 

partners

Open chat
Heb je een vraag?